söndag, december 12, 2010

Ny tidtabell, nya problem!

Idag tänkte jag åka till M-holm vilket normalt är en resa med buss i 45 minuter.

Men först blev det fika med Malin på EH följt av en tur till Godisparadiset. Väl klara där gick jag till bussen vid biblioteket och var lite tidig. 25 minuter tidig och det var kallt! Jo jag visste så klart att det var ny tidtabell i dag men buss 241 har gått samma tid mer eller mindre de senaste 1o åren så varför bry sig om det... En snabb koll på tidtabellen i kuren och konstaterade att de glömt att skriva in lördag och söndag för buss 241. En sekund senare insåg jag ju att det kanske var så att den inte gick helg längre... Varför???

Jag ringde 0771-77 77 77, Skånetrafiken. 6 minuter kö, plats 16. Jag frös så jag började gå mot busstationen. Väl där hade jag plats 3 i kön. 11:20 kom buss 240 mot svalöv så jag stack in huvudet och frågade hur jag kom till M-holm idag. Jo jag kunde åka med honom till Billeberga, byta till tåg till Teckmatorp för att där ta bussen till M-holm. Från Landskrona gick den inte längre på helgerna.

Jo det var väl bara att hoppa på och ge sig ut på äventyr. Det gick ju bra dock. Fick dock vänta 10 minuter på tåget i Billeberga... Nämnde jag att det var kallt? I teckmatorp var det direkt på bussen och sen hem till mamma. Åkte 10 minuter tidigare från Landskrona än vanligt, var framme samma tid som vanligt. Men tanken slog ju mig... vad händer om tåger är försenat? Väntar bussen då?

Hem var det ju samma sak... och ännu kallare. Jag förvarnade dock mamma om att jag kunde ringa om jag strandade någonstans.

19:45 gick bussen från M-holm till Teckmatorp som vanligt. Där skulle det bytas till tåg som gick 20:00. Dock var det 15 minuter sent det där förbannade tåget... min buss skulle gå från Billeberga 20:12 och jag skulle tidigast vara i Billeberga 20:19. Skulle bussen vänta snällt så länge? Tåget till Lund och Malmö kom in på andra spåret... jag gjorde en snabb kalkyl och tänkte att NEJ, bussar väntar inte. Lund var ju ett alternativ... men när gick tåget därifrån till Landskrona? Vet inte men det går i alla fall 2 ggr i timmen på söndagar vilket är mer än det går bussar från Billeberga. Så jag tog ett djupt andetag och hoppade på tåget till Lund.

Väl på tåget tog jag upp tidtabellen jag hade förvärvat mig på dit-resan. Mitt tåg skulle vara i Lund 20:20, tåget till Landskrona gick 20:20. Nästa gick 20:59. Ja, ja, jag kommer ju hem... 20:20 var försenat till 20:30 som blev 20:35 som blev 20:38... Och ja det var kallt i Lund med... ännu kallare faktist då det hade blivit kväll nu ju!

20: 50 var vi i Landskrona, 21:07 skulle bussen gå. Och det var nu så kallt att jag inte kunde känna mina tår. Jag var ju klädd i tunn tröja under jackan och stövletter istället för fodrade vinterkänger. Jag skulle ju åka buss... BUSS!!!!

Jag är nu hemma... stelfrusen och arg. Vem fan kom på tanken att ta bort en busslinje och ersätta den med 2 byten som ska förlita sig på att tåget är i tid? Sen när kom tågen i tid?

Och en sak till... JAG FRYSER!