måndag, januari 31, 2011

Dag 22 – Det här upprör mig


Jag blir upprörd över folks brist på respekt för andra människor. Hur svårt ska det vara att låta folk gå av tåget innan man går på? Tycker du det är kul att gå av tåget och få tränga dig igenom ett hav av människor som försöker gå på tåget? Nä tänkte väl det, så varför gör du det själv då?
Eller folk som inte lyssnar. Man berättar varför det inte fungerar som det ska och vad som är lösningen men de fortsätter gnälla och skälla om det som är fel. Hade dom bara haft tillräckligt med vett att lyssna lite ibland hade saker och ting löst sig så mycket fortare. Tycker du om när folk skriker tillbaka?
Sen har vi alla dom som gärna tycker och tänker om allt och ingeting och har en åsikt om det mesta men som blir jätte upprörda om folk inte tycker som dom. Dom kan inte för sitt liv förstå hur folk kan tycka något annat än dom. Vet du vad? Jag kan ibland inte förstår varför du tycker som du tycker men jag respekterar i alla fall din åsikt och låter dig ha den ifred.
Så folk borde tänka lite ibland. Hur vill du själv bli behandlad?
"Men han/hon gjorde ju så mot mig!"
Den fungerar inte... det spelar ingen roll hur andra beter sig, det ger dig inte rätt att vara lika respektlös som dom. Behandla andra som du vill bli behandlad själv även om de inte behandlar dig med samma motto så ska du se att snart smittar du av dig. Förr eller senare är det någon som tänker: "så kan jag ju inte bete mig mot henne, hon är ju alltid så snäll mot alla"
Så klart så har vi alla våra moments. Man har haft en dålig dag, man har PMS... bägaren har runnit över och man snäser av någon och ångrar sig. Men det är ok. Gör rätt nästa gång istället så blir allt bra igen.

torsdag, januari 27, 2011

Dag 19 - Detta ångrar jag!

Det finns mycket man ångrar men så tänker man efter... Om man inte hade gjort det där man ångrade, ja då hade man kanske inte hamnat där man sedan var som man ville vara.

Jag ångrar ofta att jag inte skärpte mig i skolan men hade jag gjort det, ja då kanske jag inte hade jobbat där jag jobbar i dag och där trivs jag väldigt mycket.
Jag ångrar att jag flyttade hemifrån så fort, men samtidigt har jag vänner idag som jag inte vill vara utan en enda sekund och dom skulle jag ju inte haft då.

Så klart så vet man ju inte vart man hade hamnat istället. Man kanske hade haft ett jobb man trivdes på i alla fall och minst lika goda vänner någon annanstans. Men det vet jag ju inte, det kunde ju också blivit värre. Så istället för att ångra mig så skattar jag mig lycklig åt det jag har som jag trivs med och är glad åt alla snedsteg som jag tog på vägen då de ledde mig hit.

onsdag, januari 26, 2011

Dag 18 - Min favoritfödelsedag!

Den var svår. Man har ju hunnit med ett par stycken och man minns ju inte alla.
Men när jag skulle fylla 14 tror jag det var så var det i alla fall skola som vanligt på dagen. Knappt någon grattade mig i skolan och jag var väl både lättad och lite irriterad över det. Mamma hade gett mig pengar till bussen hem för hon ville att jag skulle gå in till stan efter skolan och köpa något till henne innan jag åkte hem och jag hade fått pengar så det räckte till en kompis också så jag hade sällskap. Kommer inte ihåg om det var Christin eller Josefin som var med mig då.

Hur som hellst så slog mig tanken att kanske dom skulle överaska mig men ingenting stämmde in på det, alla gick åt sitt håll efter skolan så jag lade ner den tanken.

Väl hemma så såg allt ut som vanligt... Mamma bad mig hämta något i garaget, vi brukar förvara läsk och öl och sånt som inte får plats i kylen där. När jag öppnade till garaget var det mörkt som vanligt och när jag tände så kom ett stort skrik: GRATTIS!!!

Där stod alla mina vänner... folk som jag inte hade förväntat mig skulle komma. Folk från både eslöv, marieholm och stehag. Mamma hade gjort korv med bröd till alla som hon hade gömt så jag inte såg det så när vi kom in i uterummet sen så var där piffat och dukat. Finurlig mamma jag har.

Nu minns jag inte igen om det var Christin eller Josefin eller båda två som hade kommit med ideen och ringt min mamma och konspirerat med henne men vi hade skit kul, det minns jag. Jag minns tom att jag fick ett halsband med en stor silvrig mus i av lille-Malin.

måndag, januari 24, 2011

Dag 16 - min första kyss!

Satt här och funderade på vilken som verkligen var min första kyss. Det känns som om jag glömt bort det men som jag minns det just nu så var det på första discot i 7:an. Det var min kompis kusin som var ett år äldre än oss och kom dessutom från en annan skola än vår vilket alltid var coolt ju. Det blev aldrig mer än så och sen gick det tyvärr lite snett för honom och han finns inte längre med oss. Tyvärr minns jag honom som den underliga person han blev när vi var lite äldre vilket är synd för då när vi bara var 13 år var han en väldigt normal och söt kille. Det hemska är att jag inte ens minns vad han hette längre...

söndag, januari 23, 2011

Dag 15 - Mina drömma!

Mina drömmar är väl inte så komplicerade. Så klart drömmer man om att vinna 100 miljoner på lotto men det är mer drömm-drömmar och inte realistiska drömmar.

Min drömm är att få vara frisk, att min son får vara frisk. Att jag har ett jobb där jag utvecklas och känner att jag kommer någonstans, att jag har ett hem där jag trivs. Att min son växer upp och mår bra, är lycklig och inte hamnar på sniskan på vägen. Mer komplicerat än så är det inte.

Sen har man sånna där onödiga drömmar som att man vill ha ett Wii, en ny laptop, kunna köpa ett hus en dag, kunna ta med Hampus till London och Paris tex och visa honom världen. Sånna drömmar är ju sånna drömmar som är realistiska men som man inte blir besviken över om de inte slår in.

Sen försöker jag inte tänka på framtiden för mycket, jag oroar mig för mycket då. Försöker leva i nuet och planera för nästa vecka och inte mer. Koncentrera mig på att göra så gott jag kan så att just nu blir bra. Så drömma har jag lagt lite på hyllan så länge tills jag känner att jag har det här leva i nuet på plats.

onsdag, januari 19, 2011

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Mörkblåa jeans, svart linne, svart tunika med vitt mönster, vinterkängor...

tisdag, januari 18, 2011

Dag 13 - Den här veckan!

Nu har ju denna veckan precis börjat...

Det är en del att göra på jobb, har en ny som ska läras upp och det är en hel del planering på gång för att få ihop allt. Så det fortsätter väl på samma sätt hela veckan.

På fredag tänkte jag åka ner till malmö och laga lite mat till pågarna och bara hänga med dom en kväll. På lördag blir det nog en fika med Malin på dan och på söndag är det kalas för lilla Alice som fyller 2 år.

Så roligare än så blir det inte. Ska försöka klämma in lite städning och lite annat om kvällarna men försöker jobba lite mer den veckan jag inte har lilleman så man har mindre att göra och mer energi över till honom när han är hemma så så mycket energi över till städning är det inte för tillfället. Men lite lite varje kväll så ska det väl lösa sig.

måndag, januari 17, 2011

Dag 12 - i min handväska!

Oj oj oj.... alla som känner mig vet att min handväska är full av precis allting.

Plånbok
Nycklar
Jobbmobilen
Privata mobilen
Jojo-kort (pendelkort)
En bok
Tidtabell
Minst en penna
2-3 sorters värktabletter
Bindor
Tamponger
Vantar
Kamera
MP3-spelare med hörlurar
Kabel så man kan koppla in mp3-spelaren i pappas bil
Nässpray
Halstabletter
Tuggummi
Dagens metro
Allmenacka
Extra par strumpor
USB-minne
Glasögonfodrall med ett par extra glasögon i
Nycklar till jobb
Gamla kvitton
En och annan minneslapp
... och sist men inte minnst en godis-klubba

söndag, januari 16, 2011

Dag 11 - Mina syskon!

Jag har två syskon, Anna & Tobias.

Anna är två år yngre än mig och väldigt lik mig till utseendet. Fast hon är blond och blåögd men vi har samma ansikte. Hon jobbar som lokförare och trivs med det. Det hörs när hon pratar om det, vilket hon gärna gör och jag lyssnar gärna för hon berättar med så stor inlevelse. =)

Men hon är alltid upptagen. Är det inte jobb så är det spex eller någon annan aktivitet med sina vänner. Oturligt nogg jobbar hon dessutom de helger jag har Hampus. Vi är olika på mycket men lika på lika mycket. Vi kom väl inte överens alltid när vi växte upp och var mer oliak då än vi är nu men nu kommer vi överens bra.

Sen har vi Tobias som är 5 år yngre än mig. Han har precis flyttat ihop med sin tjej och pluggar till ingenjör inom nått IT kommunikation eller nått, fattar inte riktigt.

Tobias är Hampus förebild och han kunde inte ha en bättre. Han är snäll, smart och duktig i skolan så för mig får Hampus gärna bli som han. Och när Hampus ska vara en bra morbror till Alice så utgår han ifrån sin morbror som alltid leker och är snäll men säger till och håller efter så inget går fel.

Så som ni förstår så är jag äldst. Och i mina ögon är Anna alltid 14 och Tobias alltid 10. Fråga inte varför, det bara är så. Så det känns lite konstigt i bland när man inser att de är vuxna precis som jag och har jobb precis som jag. Vilket ibland gör att jag känner mig lite äldre... eller snarare inser att jag snart fyller 30. =)

fredag, januari 14, 2011

Dag 09 - Min tro!


Alltså jag vet inte riktigt vad jag tror på. Jag tror oftast på sånt som går att bevisa, på vetenskapen, på fakta. Men precis som det finns delar av universum vi inte vet något om och delar av våra hav vi aldrig har utforskat så tror jag att det finns något vi inte kan styra över, något som inte kan bevisas med vetenskap.

Jag är döpt i kyrkan precis som min son är. Jag går i kyrkan ibland och när jag är ledsen brukar jag gå till kyrkan och söka tröst. Jag vet inte om jag tror på just Gud och jesus och allt det där men jag tror och eftersom jag inte vet om jag tror på någon annan religion heller så känns det som att kyrkan är ett bra ställe att tro på. Men att tro på något övernaturligt går egentligen emot mig men hur mycket jag än försöker vara rationell så kryper det in en känsla av att det finns något mer. Något som inte går att förklara.


Och tro, vare sig det är på riktigt eller ej, ger människor hopp och hopp kan få folk att kämpa när de borde ge upp. Och ibland räcker det för att rädda någon som är svårt sjuk och det får folk att hjälpa andra som är i nöd. Men religion skapar också krig. Dock är det inte själva tron som skapar dessa krig för något som alla religioner har gemensamt är att de alla pratar om fred och kärlek. Nä, de som krigar vill ha en anledning och de skyller på sin religion. Fanns det inte religioner så hade de skyllt på något annat.

Jag anser att varje människa får välja själv om de vill tro eller inte. Och om de vill tro får de tro på vad de vill så länge de respekterar andra människors tro eller icke-tro precis som jag respekterar deras.

torsdag, januari 13, 2011

Dag 08 - Ett ögonblick!

Det ögonblick när mitt barn lades på mitt bröst för första gången. Efter timmar av värkar och det ondaste jag någonsin varit med om så låg mitt barn där... så litet. Just då försvann allt annat i världen och det var bara jag och mitt lilla barn. Jag brydde mig inte om att han var slemmig och skrynklig och jag glömde helt bort att kolla om det var en flicka eller en pojke, mitt barn var så perfekt som det var när det låg där och tog sitt första andetag och öppnade ögonen och såg världen för första gången.

onsdag, januari 12, 2011

Dag 07 - Mina bästa vänner!

Bästa vännerna...

Vi har ju Sanna, ena halvan av systrarna blond. Sanna ställer alltid upp om det är kris. Hon finns alltid där för både mig och Hampus och hon älskar att göra saker med Hampus.

Sanna träffade jag för ca 10 år sen. Blev kompis med hennes syster och på den tiden var hon bara kompisens lillasyster.

Hennes syster Miia är andra halvan då av systrarna blond. Tyvärr umgås vi inte så mycket numera och jag saknar hennes sällskap ibland. Men hon finns där det vet jag.

Miia har jag ju då kännt lika länge som sanna, ca 10 år. Det var faktist hennes mamma som parade ihop oss på en fest för hon tyckte Miia behövde fler vänner. Haha! Vi var ju så klart skeptiska men det gick ju bra.

Sen har vi Malin. Vi umgås mycket och älskar att sitta och fika och skvallra...
Malin gick jag i gymnasiet med på Gullstrand i hela en termin. Jag umgicks där efter med Malins vänner lite då och då under åren och när jag flyttade hit så sågs vi väl någon gång på stan eller hos vänner.
Det var när jag började på Knutsson där hon jobbade som vi började umgås. Det rann dock ut i sanden lite.
När vi sedan började jobba på Eniro båda två så började vi umgås igen. När jag sedan skilde mig så började vi umgås ännu mer och när hon för en tid sedan separerade med sin kille så började vi umgås mycket.
Malin ställer alltid upp och vi har alltid skoj. Det blir mycket skratt och vi tycker om ungefär samma musik och film så det liksom löser sig.

Sen finns det ju fler vänner så klart men dessa är mina allra allra närmsta vänner så för er som känner er glömda... Jag vet att ni finns!

tisdag, januari 11, 2011

Dag 06 - Min dag!

Klockan ringde, snoozade en stund, gick upp.
Bad Hampus klä på sig, borstade mina egna tänder.
Bad Hampus klä på sig, klädde på mig själv.
Bad Hampus klä på sig, samlade ihop mobiler och lunch.
Hjälpte Hampus klä på sig...
Borstade Hampus tänder.
Gick till dagis.
Gick till bussen.
Tog bussen ut till stationen.
Väntade på tåget och träffade Migge.
Satte mig på tåget och hoppade av i Lund.
Gick in på ICA och handlade.
Gick till jobb.
Jobbade häcken av mig.
Åt spagetti med köttfärssås från igår till lunch.
Jobbade häcken av mig.
Gick till tåget.
Fick ståplats på tåget.
Läste lite i min bok. (som jag inte minns vad den heter och den ligger låååångt där borta i väskan i hallen så nej jag tänker inte hämta den och berätta vad den heter men har lånat den av Malin så fråga henne. Hihi!)
Hoppade av i Landskrona.
Tog bussen ner mot stan.
Hoppade av bussen.
Gick hem till Yvonne.
Blev bjuden på kaffe och semla.
Satt och snackade skit en stund.
Jag och Hampus gick hem.
Hjälpte Hampus att komma i pyjamasen.
Bostade Hampus tänder.
Läste två kapitel ur Ronja Rövardotter för Hampus.
Myste med Hampus.
Malin ringde.
Satte in mat i ugnen.
Myste lite till med Hampus.
Åt middag.
Duchade.
Slog på datorn och TV:en.
Nu sitter jag här...

måndag, januari 10, 2011

Dag 05 - Vad är kärlek?

Det är ju lite svårt att skriva ner vad kärlek är...

För mig är kärleken till min son den största kärleken där är. Allt annat känns så obetydligt i jämnförelse.

Sen har jag ju kärleken till mina föräldrar och mina syskon. Om jag skulle göra allt för min son skulle jag göra i stort sett allt för dem. Speciellt mina syskon.

Sen har jag ju kärleken för mina närmasta vänner. För dem skulle jag göra mycket.

Det är ju kärlek allihop men olika endå. Skillnaden är hur starkt man känner det och hur mycket man skulle göra för dem.

Sen är det ju kärleken till en partner, någon man har ett förhållande till. Dels ska man ju älska dem som man älskar sina vänner och dels ska man känna åtrå för personen. Sen har man det där lilla extra som man inte kan styra, det där pirret i magen som bara finns där eller inte finns där och man kan inte styra över det. Man kan känna starkt för någon som är hur snäll och gullig som hellst och åtrån kan vara där men har man inte det där pirret i magen så är det inte kärlek.

Så vad är kärlek? Tja, det är ju massa impulser som går fram och tillbaka i kroppen. Det är freoner och hormoner... men den hemliga kryddan är det där oförklarliga lilla pirret i magen.

söndag, januari 09, 2011

Dag 04 - Det här åt jag idag!

Idag har jag ätit en fralla och till den dracks det en red bull.

Nu ska jag äta middag och det blir snabbmakaroner med knaperstekt bacon och riven ost.

Ja intressantare än så blir det inte.

lördag, januari 08, 2011

Dag 03 - Mina föräldrar

Jag har väl ganska vanliga föräldrar. En mamma och en pappa. Mamma är undersköterska och pappa är ingenjör. De är fortfarande gifta och bor i den lagom stora byn Marieholm utanför Eslöv.

De har väl varit bra föräldrar under min uppväxt. De har lärt mig att tänka själv, att inte tycka som alla andra utan ta reda på fakta själv och bilda mig en egen uppfattning. De har lärt mig att jag får vara som jag själv vill och de har lärt mig självständighet.

När jag växte upp fick man göra saker själv. Det var ingen som gjorde det åt en. Pappa kunde visst visa mig hur man installerade om datorn men jag fick göra det själv. Mamma visade en hur tvättmaskinen fungerade sen var det bara att tvätta sina egna kläder. Ibland kanske man tyckte det var jobbigt men så här i efterhand är man glad för det. Jag klarar mig själv och kan borra och snickra, tvätta och laga mat.

Jag var en jobbig tonåring och tyckte att mina föräldrar var jobbiga föräldrar. Jag fick inte vara ute lika länge som mina vänner, fick inte dyra kläder, fick ingen ny mobiltelefon när jag ville men som sagt, det är jag glad för nu. Vill man ha nått får man jobba för det!

Nu är mina föräldrar mormor och morfar till min son. Och min son tycker så klart att de är de bästa mormor och morfar som man kan ha. Och det bästa han vet är att hjälpa morfar i trädgården. Bara gå runt och kanske byta ut en platta som spruckit, rensa lite ogräs, ansa träden, snickra lite här, pilla lite där... Då är han lycklig!

Jag är lyckligt lottad med andra ord.

fredag, januari 07, 2011

Dag 02- Min första kärlek!

Min första kärlek var när jag var 15 år. Vi hade varit vänner hela högstadiet och sommarlovet innan nian blev vi tillsammans. Det varade hela 3 månader vilket var en halv evighet på den tiden. Men det var ett stormigt förhållande med mycket drama vilket man så här i efterhand inte fattar att man stod ut med... men så var man också 15 år, HAHA!

torsdag, januari 06, 2011

Dag 01 - Om mig!

Så vad ska man skriva om sig själv?
Jag är 29 år, snart 30. Bor i Landskrona i en jätte mysig men dyr lägenhet. Har en son som snart fyller 6 år. Är skild sedan 2 år tillbaka och trivs med att bo själv. Som det känns nu kan jag gärna vara singel resten av mitt liv. Men man vet ju aldrig vad som händer längre fram.

Jag jobbar som IT-tekniker i en Skånsk kommun. Jobbar i en Servicedesk där jag ser till att alla som använder en dator eller en telefon får hjälp om något inte fungerar som det ska. Jag trivs med det och har jobbat där i 3½ år snart. Det är något nytt hela tiden så man kan aldrig slappna av och tro att man kan allt. Det gillar jag!

Som person är jag väl ganska glad för det mesta. Pratar för mycket är väl nått som beskriver mig rätt bra. Anser mig vara ganska smart. Tycker om musik i alla former mer eller mindre och spelar själv piano och blockflöjt och försöker lära mig spela gitarr. När jag lärt mig det så vill jag lära mig spela fler instrument.

Varannna vecka tar jag hand om min son och hittar på saker med honom. Varannan vecka är jag själv och då går jag ut och fikar med mina vänner, slappar, låter bli att laga mat, sover länge på helgerna och tar det allmänt lugnt och försöker att inte planera in för mycket utan tar allt efterhand.

Nu kommer jag inte på mer så ni får nöja er med det.

Long time no seen!

Jag vet att jag inte uppdaterat på länge men har varit sjuk först två veckor, över jul dessutom. Resten av min energi har gått till Hampus och jobb. Men nu är det nytt år och nya tag som gäller.

Fördelen med nytt år är att man kan sträva efter att göra saker och vara bättre än förra året.

Följande snodde jag från Malins Blogg. Så nu ska jag försöka uppdatera varje dag...

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick