fredag, mars 11, 2011

Se det från den ljusa sidan, vi bor inte i Japan!

Fredag, äntligen! Hampus skulle ha en kompis som skulle sova över. Efter jobb skulle jag hämta han och kompisen hos kompisens mamma men ack så fel det kan gå.

Syrran messade vid tre att jag skulle hålla utkik på tåget då det var strul mellan Malmö och Lund.

Jo strul var det...

Nästan alla tåg hem var inställda utom 16:50 som var det jag hade tänkt ta endå. När jag gick från jobb 16:40 var det fortfarande inte annonserat någon försening på det.

Väl nere på stationen stod det att Malmö tåget skulle gå från spår 1 kl 16:45 och att Landskrona tåget skulle gå 16:50 från spår 1. Det stod ett tåg på spår 1 och alla som skulle till Malmö hoppade på det och jag ställde mig snällt och väntade.

Efter en stund börjar det välla ut folk från tåget... En kollega kom fram och sa att det inte var tåget till Malmö utan mitt tåg till Landskrona. Så jag hoppade på och satte mig och inser att det bara är ett tågsett och det enda tåg som går mot Helsingborg. Det kommer med andra ord vara smockfullt inom kort, tur man fick sittplats...

Klockan blev 16:50 och tåget stod kvar. Folk gick på, folk gick av, folk gick på igen och klockan tickade och tickade. Ingen information och skyltningen stämmde inte någon stans. När klockan blev 17:15 fick vi information om att vi bytt tågnummer och nu var tåget som skulle gått 17:11 men vi saknade lokförare och skulle avgå så fort vi fick en.

17:20 fick vi information om att det var en lokförare på väg i taxi från Malmö...

Som tur var hade jag trevliga medresenärer omkring mig. Sidan om mig hade jag en man i 30-års åldern och mittemot en tjej i senare tonåren. Vi började prata och kom fram till att vi fick se det från den ljusa sidan, det var ju sol ute. Sen kom vi på massor av andra saker med...
Se det från den ljusa sidan, vi kommer nog hem idag.
Se det från den ljusa sidan, vi är inte i Japan.
Se det från den ljusa sidan, vi är inte i Lybien.
Se det från den ljusa sidan, vi har trevligt sällskap.

Och så höll vi på en stund och hela vagnen satt och småskrattade åt oss. =)

17:45 fick vi information om att det inte alls skulle komma en lokförare från Malmö. Men de hade fått tag i en i Eslöv och han skulle nu ta en taxi in till Lund.

Folk gick av, folk gick på... vi fick information om att NU satt lokföraren i en taxi.
Det kom in ett tåg på spåret brevid. Var skulle det gå? Kanske gick det till Helsingborg? Stod det nåtgot på skyltarna? Nej! Fick vi information? Nej!

Strax efter 18:00 hörde vi i högtalaren: Nu är jag, lokföraren här. Satt hemma och fredagsmyste men blev tillfrågad om jag istället kunde köra er till Helsingborg och så klart kunde jag det så så fort jag startat tåget så kör vi.

Ett par minuter senare rullar tåget brevid oss iväg men några få resenärer ombord som vinkar glatt till oss. Varför? Jo det förstod vi snart att det var för det tåget gick till Helsingborg det med.

Ett par minuter senare säger lokföraren att nu är han klar med tåget och bromsarna så nu ska vi köra så fort trafikverket ger oss grönt.

Klockan tickade på och snart fick vi reda på att vi inte kört än, vilket vi så klart var mycket medvetna om, men så fort trafikverket gav oss tillstånd skulle vi köra.

Några minuter gick och NU körde vi faktist. Och strax utanför Lund stannade vi... Alla i tåget såg ut som om de höll andan... vi stod still i ca 20 sekunder sen körde vi igen och alla pustade ut.

Sen gick det undan, ett kort stopp i Kävlinge sen kom vi äntligen hem till Landskrona.

Fick snabbt handlat och tagit mig hem och sen kom Danica och lämnade av pågarna. Jag satte igång en film till dem och bäddade ner dem i soffan. Själv tog jag datorn och satte mig i sovrummet.

Nu är dock filmen slut och jag ska läsa en bok för dem och bädda ner dem i sängen. Tror dock det kommer ta lååååång tid innan det blir lugn och ro och de sover.

tisdag, mars 08, 2011

Dagen då man inte borde stigit ur sängen!

Dagen började så härligt med att det inte fanns vatten i kranen. Jag borstade mina tänder och sköljde i mjölk vilket absolut inte kan rekommenderas... Håret stod åt alla håll så det var på med mössan och så gick vi till dagis. Hampus fick ta med sig tandborsten i hopp att dom hade vatten där.

Utanför dörren möttes vi av en uppgrävd gata och fibrillt jobbande... Mysteriet med det försvunna vattnet löst!
Ett steg ut och vi trampade i ett par cm fryst dy. Vi såg oss omkring och kunde konstatera att det varit en rejäl översvämmning under natten. Vattnet hade runnit undan men det låg dy över allt. Och mysteriet med vad som väckte mig ett par ggr under natten löste sig när en annan mamma berättade att de började gräva upp gatan kl 3 i natt.

Hampus kom iväg till dagis i alla fall och fick borstat sina tänder då dagis hade lyxigt rinnande vatten. Själv begav jag mig till jobb. Det var svårt att vara något annat än glad dock eftersom solen lyste lite försiktigt över horisonten och fåglarna sjöng.

Väl på jobb flöt väl saker och ting på som det skulle och solen lyste och fåglarna sjöng. Blev semlor till fikat och dagen såg ut att bli riktigt lyckad i alla fall.

Men så blev kl fem och det var dags att gå hem. Kollade lite snabbt vad statusen var på tågen... Inställt, inställt, inställt!

Första tåg till Landskrona skulle gå 17:50 men med största sannolikhet skulle det vara försenat innan det. 17:40 begav jag mig mot stationen... 18:10 stod jag på tåget som avgick mot Landskrona.

Hampus var hos Yvonne som vanligt en tisdag och henne fick jag ju ringt och frågat om hon möjligen hade någon mat hon kunde stoppa i Hampus. Jo det kunde hon nog skaka fram ur frysen... TACK!

Väl hemma hämtade jag Hampus, gick hem, nattade han och fick sen äntligen sätta mig ner och äta lagom till halv åtta. Och vi hade vatten igen! Men gatan är fortfarande uppgrävt och det står pumpar och maskiner som gör något där ute så vi får se hur det går med vattnet.

Nu ska jag bara slappa framför TV:en och glatt se denna dagen gå till ända.

söndag, mars 06, 2011

Filmhelg!

Denna helgen har det bara slappats. Igår gick jag och min dator hem till Malin där vi såg Rose Red som var 245 minuter lång. Sammtidigt lagade vi pekannötspaj som vi mummsade på.

På kvällen slöade jag ännu mer i soffan hemma med På spåret på svtplay och sen slötittade jag på Melodifestivalen.

Idag är det ännu mer film på schemat. 10th Kingdom som är 6 h 40 min lång. =)

Idag är Malin på besök hos mig med sin dator och vi har bakat tekakor och druckit te. Mumms!

Som tur är blev det paj över igår som vi ska mummsa snart.

Ibland behöver man en sån helg bara då man slöar riktigt mycket. Laddar upp igen. Gör absolut inget vettigt.

Nu ska jag återgå till det i alla fall... att göra inget vettigt.