torsdag, juni 30, 2011

Blod svett och tårar!

I går var det dags för farmors begravning. Det blev en väldigt vacker och stillsam cermoni och tårarna rann nästan hela tiden. Efteråt blev det kaffe med kusinerna, farbrödrarna och släkten från huvudstaden och vi han med att le lite också när vi pratade minnen.

Efteråt berättade mamma att mormor var tillbaka på sjukhuset. Hon kom hem i fredags men fick åka in med ambulans igen i lördags och låg nu inne på USIL. Varför hon nu inte hade berättat detta tidigare kan jag ju inte förstå men nu var hon tvungen för dom ska på semester och jag behövde stå som kontaktperson under tiden. Min mormor har alltid varit frisk så det känns inte så bra att hon inte mår bra.

Så idag när jag satt och funderade på om jag skulle hälsa på mormor på sjukhuset efter jobb så fick jag ett SMS från blodcentralen där det stod att det var "urakut" med blod så då tänkte jag att då kunde jag ju slå två flugor i en smäll.

Så efter jobb gick jag upp till sjukhuset och lämnade blod. De hade extra öppet och det var trevligt att se att det var fullt i nästan alla stolarna och några till som satt och väntade. Jag slapp vänta och kom fram med en gång och lämna blod idag tog inte så lång tid. Kanske en 15 minuter skulle jag tro. Hade en bra bok med mig som kunde roa mig så länge.

Efter att jag var klar där gick jag upp på blocket och besökte mormor. Hon hade fått ett rum på 8:ende våningen med utsikt mot Malmö och utsikten var helt fantastisk. Man såg domkyrkan och bron och turning torso och de skånska vidderna. Mormor blev jätte glad att jag kom och skulle precis äta middag. Hon hade inte mycket till aptit men med lite peppning av mig så fick hon ner det mesta. Hon berättade vad som hänt och om turen med ambulans och turen in om intensiven... Men hon verkade vara på gott humör trotts allt och kämpade på. Hon skulle förhoppningsvis komma hem på måndag så får nog besöka henne ett par ggr nästa vecka och hjälpa henne med att handla och städa lite. Det värsta var nog endå att se att mormor har blivit gamla helt plötsligt.

På tisdag bär det i alla fall av till m-holm för lite huspassning. Har bokat in en grillkväll med mina syskon också på tisdag vilket ska bli trevligt. Förutom begravningen så har jag inte sett min bror sen han kom hem.

Det får bli allt för ikväll.
Kom ihåg...
GE BLOD!!!!

onsdag, juni 08, 2011

Vila i frid farmor!

Farmor har gått bort. Hon föddes 1922. När man tänker på det så inser man att det var väldigt längesen. Tyvärr har min farmor var sjuk väldigt länge, minnet har inte hängt med och hjärtat slog inte av sig själv utan behövde hjälp av en pacemaker. Visst är det sorgligt att någon dör men hon har inte haft ett liv på mycket länge. För att det ska vara värt att leva måste man ha någon form av livskvalitet och det har inte många gamla.

Jag försökte minnas tillbaka på stunder med min farmor. Jag minns att jag var där ibland på sommrarna när mamma & pappa jobbade och mina syskon gick på dagis. Jag kommer ihåg att hon och farfar gick upp med tuppen och när jag kom upp och åt frukost var det deras andra frukost. Jag kommer inte ihåg att min farmor lekte så mycket med mig. Jag fick följa med när vi cyklade till affären och fick hjälpa till i köket men jag kan inte komma ihåg att vi spelade något spel eller lekte i trädgården. Men hon var snäll, det minns jag. Hon skällde aldrig och frågade inte så mycket var jag hade varit när jag varit ute, bara jag kom hem hel till middan. Eftersom farmor och farfar alltid har varit gamla i mitt liv så har också deras hus varit som det är hemma hos gamla människor. Det var inte som hemma och jag kommer ihåg att jag tyckte att allting var så underligt stilla och tyst hos farmor. Och allting gjordes som det alltid hade gjorts och maten serverades vid samma tid som den har gjort dom senaste 50 åren. Något jag tyckte var roligt var att följa med farmor till hennes tvillingbror Åke. Jag brukade få låna ett pussel, han hade massor, som jag och farmor kunde lägga sen. Han var en egendomlig gubbe. Som vuxen var det lite lättare att förstå varför dock.

Dom senaste åren har farmor bott på ett hem i Svalöv. För ett par år sedan när hon fortfarande skrattade så kommer jag ihåg när vi var på besök och hon skojade om att hon inte mindes vad hon gjort för en timme sen.
"... man minns inte vad man åt till fikat så man kan äta samma kaka en gång till och den är lika god då med."

Farmor trodde nog inte på gud och himmelen så jag vet inte riktigt var hon är nu men var det än är så har hon det bättre nu, det vet jag.

söndag, juni 05, 2011

Den oranga stolen!





Överst ser vi nu den oranga stolen med tavlorna. Måste hitta fler ramar... Exprimenterade lite med vad man kunde ha på den där stolen utan att täcka den för mycket... synpunkter? förslag?

Sist en liten smakbit av spegeln som också köptes in och målades om igår. Ska fila lite på var den ska sitta och sen måste det borras hål så det är inget man gör bara så där. =)

fredag, juni 03, 2011

Sommar!

Jo då, sommaren kom tillslut. Jag såg den. =)

Idag var ju en klämmdag som ingen jobbar... utom jag och mina kollegor. Men eftersom dagis ekade tomt så fick Hampus följa med mig till jobb. I morse kl tidigt tog vi våra matlådor under armen och pendlade till jobb. På jobb var det ju inte så mycket att göra som väntat. Hampus ritade teckningar till mina kollegor och spelade spel på datorn. När Markus fick tid över kom han upp och hämtade honom och han blev bortskämmd med en Fanta! =)

När vi hade ätit våra lunchlådor med spagetti och köttfärssås gick Hampus ut till pågarna som grillade medans jag fick återgå till jobbet. Någon hittade fram en basketboll som fick vicka som fotboll och det var många som ville vara med och spela med Hampus. Vid ett kom morfar och hämtade det lilla yrvädret och de skulle ut på äventyr. Var fick jag inte veta.

När dagen äntligen tog slut på jobb efter en hel död eftermiddag så ringde pappa och undrade om jag hunnit från jobb än för de körde precis från malmö. Hade inte hunnit ut än så de kom och hämtade mig.

De hade varit på Malmö museum och tittat i en U-båt, tittat i ett ånglok, sett piratskepp och cyklat igång lampor. Detta hade följts av glass och en tur till någon affär där det inhandlades en basketkorg.

Väl hemma hjälpte lilleman mormor med lite plantering innan han försvann med grannungen ut på äventyr. Vi grillade lite och lilleman åt för en gång skull upp sin mat i en väldans fart. Så klart för att kompisarna väntade. Sen lekte han med 3 kompisar fram till kl 8 då vi kokade kaffe och tittade på så ska det låta.

Kl 9 körde vi hemåt och på vägen såg vi en luftballong till Hampus lycka. Efter en tur in om Sanna för att lämna av ett busskort så är vi nu hemma äntligen. Hampus har myst ner sig i soffan och tittat på fotboll. (Sverige vann precis) Nu somnar nog han vilken minut som hellst och jag känner att det gör nog jag med. *gäsp*

Imorgon kör vi åter till Marieholm. Hampus har konspirerat med sin morfar och planerat en hel massa som jag och mormor inte hade med att göra... hmm?!? Men vi har planerat en tur till en massa loppisar vilket förhoppningsvis resulterar i ett par fynd vilket då resulterar i lite slipning och målning. Så om ni tittar in i övermorgon kanske kanske kanske det publiceras resultat. Det återstår att se vad som händer imorgon.

Nu somnade lilleman. Gick från "Jag vill se mer fotboll" till "ZZZzzzZZZzzz" på 2 sekunder. =)