fredag, september 02, 2011

Förberedning!

Idag är en sån dag då jag kommer somna gott ikväll...

Klockan ringde kl 6 som vanligt. Låg och mös i sängen med Hampus till kl 6:30 då vi gick upp och åt frukost och tittade på TV.
Lämnade av han i skolan kl 8 och gick sedan till CityGross för att handla.

Nästan en timme senare lämnade jag CityGross med en vagn fylld till bredden. Kunde ju inte bära hem allt men eftersom jag bor vägg i vägg med CG så körde jag hem vagnen, in i hissen och upp till andra våningen. =)

Sen började jag röja upp och gjorde pajdeg. Halv 12 kom mamma från jobb med bord och stolar. Efter att vi burit upp det så började vi med lunch. Sen satte vi igång att baka pajer.

Först kavlade jag och förbakade 12 pajskal. Sen gjorde vi fyllning till dessa. Fyra olika blev det, salami, köttfärs, räkor och vegetarisk. Dock räckte inte det jag hade handlat till alla pajskalen så det fick bli en ny tur till CG, skulle ju endå lämna tillbaka vagnen.

Varje paj skulle sedan stå i ugnen i 30 minuter och det gick in 2 stycken åt gången... för er som inte orkar räkna... 6 timmar. Och under tiden vi gjorde detta så fortsatte städningen och dukningen och andra förberedelser inför morgondagens fest.

Har ont i ryggen och fötterna. Har en tårta till kaffegästerna kvar att göra och ska göra middag till mig själv. Blev dock lite köttfärs över från pajerna så jag ska bara koka makaroner. =)

Men sen är allt klart och jag kan ta sovmorgon imorgon och fixa och dona med mig själv istället.