tisdag, april 30, 2013

Valborg!


Tänkte bara titta in och säga hej.

Hej!

Annars?

Idag är det ju valborg och även om det låter som en festlig helgdag så måste vissa av oss faktiskt jobba en dag som denna. Dock stänger vi 2 timmar tidigare och arbetsdagen är förkortad en timme... men ändå!

Så klockan tre bar det av mot tåget. Tjugo över avgick tåget. Sen hämta Hampus på fritids, cykla hem, packa en väska, ner till CityGross och handla lite dricka och fika för att sen hinna till bussen tjugo över fyra.

Nu var jag och Hampus så pass effektiva så vi fick till och med tio minuter tillgodo... =)

Sen bar det av mot Marieholm där vi bytte färdmedel till det lite bekvämare alternativet, bil. Ner och handla korv till kvällens grillning och sen hem till Christin och pågarna. Hampus och pågarna sprang ut och lekte och jag fick pustat ut med en kopp kaffe.

Halv åtta var vi på plats vid majbålet, trogna som vi är, trotts kylan. Med korven i högsta hugg får vi reda på att vi inte kan grilla för någon idiot har haft sönder grillen. *suck*

Pågarna fick i alla fall se bålet tändas och när det brann som bäst gick vi hem eftersom pågarna inte fått någon middag än. Så det blev att steka korv på spisen men som plåster på såren fick pågarna grilla marchmellows i den öppna spisen istället.

Klockan tio tyckte jag det var dags att köra hem, även om Hampus ville leka mer. Nu sover han gott och det gör snart jag med.

Natt Natt!

lördag, april 20, 2013

8-års kalas!

Lilleman fyllde ju 8 år i söndags och idag blev det kalas. Hela veckan har det städats och handlats för att göra det fint inför idag.

Blev en tidig morgon då jag skulle baka kladdkakor. Hade glömt köpa ägg så hade bara 3 ägg hemma och behövde 4 stycken men hade ett recept på en utan ägg så det blev en av varje. Jag erkänner, är inte en hejare på det där med bakning men dom gick att äta. Var kanske inte dom bästa men det gick ner.

Sen gjorde jag egen potatissallad och en stund innan vi skulle äta lade jag in kyckling-klubbor och kycling-vingar i ugnen. Dessa lades sen upp på fina fat som jag hittade på loppis för en spottstyver förra helgen och runt om la jag apelsin, kiwi, gurka och vindruvor. Allt som lilleman tycker om.

När maten var klar såg det ut som jag lagat för mycket mat, som vanligt. Men... det var inte mycket mat kvar när alla var mätta. Så tydligen är jag bättre på det där med mat än bakning. =)

Lilleman fick många fina presenter och han tyckte om dem alla. Det var pengar till en bmx, lego, kläder, skor med hjul på, resa till legoland, ny cykel och ny cykelhjälm. Tyvärr så sprack slangen på ena däcket på cykeln innan han ens testat den... =(
Morfar fick ta med hjulet hem och mamma fick komma hit efter jobb och lämna sin bil så vi kan hämta det lagade däcket imorgon eftersom han planerat att cykla med morbror Tobias imorgon. Allt går att lösa på ett eller annat sätt. =)

Nu har alla gått hem och jag har äntligen fått sätta mig ner. Lilleman är lite uppe i varv här men börjar lugna ner sig så snart kanske han kan gå å lägga sig så jag oxå kan få sova sen... längtar!

Imorgon kommer som sagt Tobias in på besök och ska ut en runda på cykeln med lilleman så då hinner jag städa undan här. Disken är dock klar då alla var så snälla och hjälpte mig att duka av. =)

Frågade lilleman om han var nöjd med sitt kalas då? Nä, han var inte nöjd... han var super duper super duper super duper... (sa det i ca 1 minut) nöjd. Och så fick jag en STOR kram och han sa att han älskade mig för jag var världens bästa mamma. Och med det så var allt slit värt det. =)

Nä, nu hoppas jag att jag får gå å sova snart... nu orkar jag inte mer. Natt Natt!