onsdag, juli 30, 2014

Slut på semestern och ny medicin.

Jaha, då var semestern slut då. Tillbaka till verkligheten imorgon igen då.

Vi var ju på BUP för två veckor sedan och vi kom fram till att Hampus skulle byta medicin. Han hade Concerta innan men den fungerar inte så bra som vi hoppats på. Den fungerar på förmiddagen men inte eftermiddagen. Så vi beslöt oss för att testa Elvanse istället. Mitt beslut, läkaren höll först inte med. Jag har läst om alla alternativen, både artiklar, på fass och pratat med andra föräldrar om deras erfarenheter och tog beslutet själv. Det finns, precis som med huvudvärkstabletter, flera olika mediciner med samma verksamma ämne men med skillnaden att den distribuerar medicinen olika förmiddag och eftermiddag. Sen finns det andra med samma verkan men ett annat verksamt ämne. Den vi hade gav för mycket på eftermiddagen. Alternativet med samma verksamma ämnen som Concerta gav för mycket på förmiddagen om det skulle bli bra på eftermiddagen. Hennes andra alternativ var en annan som jag inte heller tyckte passade för Hampus så jag fick som jag ville till sist. Ja alltså läkare höll ju med mig efter vi gått igenom det. ;)

Så förra veckan skulle han till pappa hela veckan. På onsdagen hos pappa började han på medicinen. När han kom hem rapporterade pappa att han ätit dåligt, somnade inte trotts insomningstabletter och varit lite slö. Men det har varit varmt, jävligt varmt, och jag kan bara se på mig själv. Jag kan inte heller sova, har ingen aptit och känner mig av och till slö i värmen. Så hur vet man vad som beror på värmen och vad som beror på medicinen?

Vi fortsatte i alla fall att ta den. Han hade svårt att sova i måndags, gick lite lättare i tisdags om än fortfarande svårt, mycket lättare idag. Idag är det svalt, han är hemma med sina vanliga rutiner igen så kanske var det inte medicinen? Han har ätit dåligt måndag och tisdag men bättre idag när det varit svalt. Han hade humörsvängningar igår när vi var i Helsingör men det hade jag oxå. Varmt och skitmycket folk...

Idag var vi på stranden i Råå trotts vädret. Har man bestämt att man ska till stranden så ska man det helt enkelt oavsett väder. Iaf tyckte Hampus och hans mormor det, jag bara hängde på. =)
Vilken skillnad från igår till idag på honom. En sån liten sak som att när han sparkade av sig skorna vid bänken på stranden så stannade han och satte dem fint sidan om mina skor innan han sprang ner till vattnet med mormor. För alla andra kanske det känns obetydligt men för mig är det STOR skillnad.
Inga humörsvängningar idag, man har kunnat säga till honom och han har lyssnat. Vi har umgåtts och spelat Ludo och TV-spel och han blev inte sur när han förlorade. För mig är en sån dag värd massor!

Så vi håller tummar och tår nu att detta fungerar! Inga biverkningar vill vi se nu... för slipper vi dom verkar denna medicinen fungera bättre.

Så jag frågade Hampus om han märkte någon skillnad själv. Han svarade att lite märkte han, han hörde mig när jag pratade med honom sa han. Han kunde inte förklara det så bra men innan hörde han mig på ett annat sätt än nu, det var bättre nu. Det är inte lätt för mig att förstå vad han går igenom alltid, jag önskade jag kunde får testa en dag eller två men tyvärr är det ju inte så det fungerar. Men jag gör så gott jag kan för att göra han liv lättare och jag hoppas det jag gör är det rätta även om vissa saker, som medicinering, tar mig emot. Men någonstans måste jag ju fatta beslut som i längden är det rätta för honom och hoppas att jag fattar rätt beslut. Det lär säkert bli fel någon gång men då får man ju erkänna det misstaget och försöka ändra det som går. Men hur vet man vad som är det rätta? Jag läser på, mycket! Jag pratar med andra föräldrar och jag pratar med BUP och skolan och sen tar vi resten på magkänsla.

Men vi var iaf i Råå idag. Vi hade stranden HELT för oss själva när vi kom dit. Efter Hampus och hans mormor badat en sväng åt vi lunch och drack lite kaffe och då kom en pojke i Hampus ålder med sin mormor och morfar och lillasyster. De skulle snorkla och håva... detta hängde Hampus snabbt på, han hade ju oxå håv med sig. Så de två lekte sedan ett par timmar i vattnet och håvade in räkor, krabbor och en manet och lade allt i en spann på bryggan. Vi vuxna var lika engagerade där vi spanade och pekade från bryggan så pågarna kunde gå på jakt.
När pågarna började frysa gick vi upp och åkte och tog en glass innan vi åkte hem igen. Kvällen har sedan bara bjudit på mys i soffan med spel och god mat, bara vi två. =)

Så imorgon börjar då allvaret igen. Jobb och fritids... två dagar sen är det helg! Ska vi nog klara. ;)
Men vi har haft en bra semester med mycket fint väder, lite för varmt nu på slutet men vågar inte klaga för mycket, vi är ju inte så bortskämda annars med sånt här i Norden.

söndag, juli 20, 2014

Semestervecka 2 och 2½

Vi har mest bara varit den senaste veckan.

I onsdags åkte vi dock till Kullen och klättrade i Nimis. Ner var väl ok men upp från Nimis... hur fan tänkte vi när vi gav oss ner där frivilligt? Slutade andas lite på vägen upp och fick vila men upp kom jag, inte för att jag orkade egentligen men för att jag är envis. ;)

Hampus hade kul i alla fall. Han kan nog inte få nog av att klättra. Väl uppe fick vi glass och då glömmer man ju hur jobbigt det var.

Torsdag var det möte på BUP och sen en god fika med Yvonne. På kvällen blev det fika och dans på slottscafeet.

I fredags åkte vi ut till mamma och pappa och slöade i trädgården hela dagen bara. Tog tåget hem och hamnade i värsta tågkaoset. Från Teckmatorp kom vi dock till Kävlinge där det blev en väntan på 40 minuter innan vi kunde åka hem mot Landskrona. Men hem kom vi... alltid något. =)

Idag begav vi oss mot Bjärred för att fira Christins födelsedag på stranden.
Vi hade ett par ärende på stan först sen tog vi tåget mot Lund och där en buss mot Bjärred.

Christin bjöd på jättegod Chili con Carne med tillbehör. Barnen badade och byggde sandslott för glatta livet. Sen blev det kaffe och tårta på lekplatsen och sen kubb och mys på stranden i solnedgången. Helt perfekt eftermiddag och kväll för oss alla. Blev sent hem men det gjorde absolut inget. Efter en dusch somnade Hampus som ett litet ljus och snarkar nu för fullt. =)

Imorgon blir det en dag hemma. Vi ska bara vara, städa lite, mysa och se film och äta vad vi vill och när vi vill. Sen ska Hampus till pappa en vecka. Blir tomt utan honom nu när vi varit hemma med varandra i 2 veckor men samtidigt lite skönt att få vila lite och inte ha någon som måste aktiveras hela tiden. Ett par dagar kommer det säkert kännas skönt innan jag blir rastlös och saknar honom...

onsdag, juli 09, 2014

Semester vecka 1

Då var första semesterveckan till ända. Direkt efter jobbet förra onsdagen åkte jag och Hampus ut till Marieholm för att passa mina föräldrars hus. I paketet ingick en bil och en trädgård som skulle vattnas. Ja alltså trädgården, inte bilen, den skulle bara tankas.

Torsdag
Första dagen blev det en tur till Eslöv för inhandling av förnödenheter på Domus. Tog med en kylväska så vi kunde lägga maten där i medan vi gick en runda på stan. Det blev lite shopping och en glass.

Sen fortsatte vi till Trollsjön där det var något för barn. Hampus fick ballongdjur och lekte med stora såpbubblor och testade lite cirkuskonster. Sen åkte vi och åt på McDonalds och sen tillbaka till Trollsjön där det blev musikkryss med Markus och Ayla från Bolibompa. Vi hade jättekul! =)

Fredag
Vi styrde färden mot Perstorp för att hälsa på Sanna, Jonas och Fanny. Blev en dag i trädgården efter en kopp kaffe och vi stannade på en bit grillat och kom inte iväg hem förrän sent om kvällen.

På vägen hem körde vi upp om Karaby Backe och tittade på solnedgången innan vi åkte hem och nannade.

Lördag
Vi började dagen med att blåsa upp Hampus pool. Det tog ju sin lilla tid. Sen skulle den ju fyllas med vatten också. Han hann dock bada lite på kvällen. Annars slappade vi mest i trädgården i vars en solstol.


Söndag
Lördag kväll bestämde Hampus och Malin att vi skulle köra till Teppeshusen och hälsa på. Så sagt och gjort... Vi åkte till havet och fick en glass på vägen därifrån. Hampus och Kent bestämde att vi skulle till Mölle och spela minigolf så då gjorde vi det och där passade pågarna på att äta en glass till. Sen hämta vi pizza i Viken som vi åt hemma hos Malin och Kent innan vi körde hemåt igen.

Innan vi körde och badade hittade Hampus en ödla han vill behålla som husdjur. Den var dock fridlyst och fick släppas ut igen. Hampus var inte alls glad på mig efter det men som tur var är han inte långsint. ;)


Måndag
Vi skulle egentligen inte göra någonting men fick köra mormor till vårdcentralen. Väl hemma passade jag på att tvätta och dammsuga lite när jag ändå var igång. Annars blev det mest trädgårdshäng i solstolen för mig och bad i poolen för Hampus.

Tisdag
På eftermiddagen hämtade vi hem Eliott från dagis och Adrian från fritids och tillsammans med Hampus hade de vattenkrig men vattenballonger som jag förberett under förmiddagen. Sen busade de mest och badade i poolen och jag satt mest och njöt av deras underbara skratt.

Efter sitt jobb kom mamma Christin med kyckling och jag hade gjort pommes och så blev det middag för alla små hungriga pågar.

Onsdag
Vi körde till Dalby Stenbrott med moster Anna (syster-yster) för lite picnic. Hampus glömde badkläderna hemma men det gick lika bra att bada i kalsonger. Han ville så gärna hoppa från klipporna som dom stora pågarna och han vågade sig till sist på en som inte var så hög. Nästa gång har han bestämt att han ska våga hoppa från en högre. =)


Förutom att det har blåst idag så har det varit varmt och fint. Fast hade det inte blåst hade vi nog inte stått ut i värmen. Imorgon torsdag ska huset återställas innan ägarna kommer hem igen. Sen är vår första semestervecka över för denna gången. =)