söndag, februari 15, 2015

Melodifestival!

På alla hjärtans dag hade jag en dejt med min älskade och vi hade biljetter till Melodifestivalen i Malmö. Vi valde att gå på matinén på eftermiddagen då vi inte trodde pågarna skulle orka med kvällsföreställningen. 

Så det var jag, Hampus, Christin och hennes två pågar som var ute på äventyr.
Jag och Hampus tog tåget ner och mötte upp dom andra inne på Emporia för lite lunch.
 När vi gick upp från tåget hittade Hampus dessa söta gungorna man kunde sitta och mysa i.... om det inte varit så förbannat kallt ute.

Efter lite lunch på ett Emporia fullt med folk så begav vi oss ut på jakt efter fjäderboa. Vi hittade vad vi sökte i en party-affär och där hittade pågarna även svarta hattar med blinkande lampor så de bara var tvungna att ha. Så jag fick min fjäderboa och pågarna kom ut i matchande hattar. Och när man fått ny hatt måste man ta en selfie tyckte Hampus. Men först en bild med mamma som vi nu vet kallas för "Groupi"...

 ... och sen en riktig selfie så man kan visa upp sin nya fina hatt.
 I väntan på att de ska öppna dörrarna in till arenan. 
 På plats inne på arenan.


Pågarna hade roligt, mammorna hade roligt... vi hade roligt helt enkelt. Men det blev för många intryck för Hampus. Mycket folk, högt ljud, mycket lampor och saker som händer överallt gjorde att han gick från totalt lyckorus ena stunden till tjurig och introvert i nästa stund. Han stängde in sig i sin tröja och la sig i mitt knä och bara stängde ute allt. Stackare, inte lätt att inte kunna hantera allt. Men vi visste det var en chansning. Vi har aldrig varit på något så stort förut så vi visste ju inte hur han skulle reagera. Men han skötte det med bravur! Han fick beröm för att han hanterade det utan att explodera.

Han hann dock se alla bidragen och han vaknade till lite under Åkarp-numret. Förutom Åkarp var Groupi helt klart favoriten hos alla tre pågar. Hos mammorna var Mariette favoriten.

I bilen på vägen hem kvicknade Hampus till igen och han var på strålande humör när vi rullade in i Marieholm. Det blev kvällsmys med Tacos hos Christin och pågarna och massa gott på det. Pågarna lekte och mammorna tittade på Melodifestivalen en gång till och efter det körde vi hem. Vi båda stupade i säng när vi kom hem... Men vi var båda överens om att vi haft en mycket bra dag.