lördag, juli 31, 2010

Sommarland!

I onsdags var det lovat sol. Den enda dagen denna veckan som det skulle vara sol hela dagen och varmt så som vi har varit vana vid i söder nu ett par veckor. Så vi tog sikte på Sommarland i Leksand. När vi kom dit så insåg vi snart att alla andra i Dalarna hade haft samma briljanta tanke som vi så det var otroligt mycket folk där.

Efter en stunds köande kom vi i alla fall in och jag och Hampus och mamma åkte en tur i pariserhjulet för att spana in parken. Hampus ville så klart ta sig an alla vattenrutchikaner med en gång men vi gick en runda först.

Hampus hoppade lite i hoppbprgarna och sen hittade jag och pappa go-cart-banan där vi körde en runda.¨

Sen hittade Hampus ponny-ridningen. Det som var så bra med den var att även allergiker som mamma kunde rida där... =)
Efter att vi klappat några får (riktiga, alltså inget för allergiker) så åt vi lunch och bytade om till badkläder. Sedan var det dags att ge sig på en av alla vattenrutchibanerna. Problemet var att det var enorma köer till allt. Vi orkade köa till en innan vi gav upp och bara badade.

Jag och pappa hittade dock två rutchikaner som inte hade någon kö. Detta berodde så klart på att de såg livsfarliga ut. Den ena var ett fritt fal följt av en lång ränna vilket indikerade på att det tog en lång bit att stanna efter det fria faller. Den andre var inte lika brant, bara nästa, och lite längre. Vi tog den först. Snart förstod vi varför det inte var någon kö till dem. Det kittlade bra i magen och bikinin satt inte där den skulle när man kom ner. Upp igen för 17 meter trappor och pappa tyckte att han nog tog samma igen innan han gav sig på fritt fall. Jag tyckte det var lika bra att få det gjort. Jag darrade lite och satt en stund och bara kollade ner innan jag helt enkelt blundade och räknade till tre. Väl nere så insåg jag att även om det känndes i magen det med så var den andre värre. Pappa begav sig även han på fritt fall en gång innan vi gick tillbaka till de andre. Lite nöjd var jag när jag såg de stora tuffa pojkarna komma gåendes ner för trapporn utan att ha vågat åka. =)

Det blev så klart glass och mer bad sen. Jag och Hampus åkte något som såg lite ut som forsränning. Man satt i en badring och åkte. Sen hittade Hampus fler karuseller på vägen ut och en berg-och-dal-bana som han drog upp mormor i.

Vi var bra trötta när vi äntligen kom till bilen. Det var ett skoj ställe men alldeles för mycket folk. Nästa gång går jag dit när det regnar.

På kvällen när Hampus skulle sova så frågade jag vad som varit bäst på sommarland... jo när mamma körde go-cart blev svaret. =)

Inga kommentarer: