lördag, juli 13, 2013

Semester i Danmark - Tisdag och Onsdag

Tisdagen bar det av mot det som Hampus väntat hela sitt liv på, Legoland. Väl inne var Hampus som om i himmeln. Han gick runt i Miniland och beundrade allt under stor tystnad... Sen blev det lite karuseller på det... Vi hann dock bara halva parken första dagen... som tur hade vi planerat att vara där en dag till. Vi avverkade i alla fall miniland, klondike och piratland.

På kvällen grillade vi och nu var det jag som skötte grillen. Och ja, maten serverades i tid denna gången. ;)
Sen blev det kubbmatch och Hampus briljerade med att slå ner flest kubbar, helst tre åt gången. För detta lovade mormor han en glass nästa dag.
 Onsdagen bar det åter av mot Legoland. Vi började där vi slutade förgående dag och travade så fort vi kunde rakt igenom hela parken och längst in där vi skulle börja på Polarland. Där var en stor och häftig berg-och-dalbana som vi bara måste testa ju. Så vi alla testade den och den var sjukt rolig så vi bestämde att den måste vi åka en dag till innan vi åkte hem.

Sidan om den fanns en atraktion som vi av utsidan att dömma inte kunde tyda oss till vad det var så vi gick in och så fick vi se vad som skulle ske helt enkelt. Väl inne fick vi ett kort av en tjej som vi skulle sätta i en maskin och trycka på några knappar. Hampus knappade på och sen fick vi tillbaka korten och gick vidare. Då kom vi till ett hangar med massa robot-armar i. När en robot  blev ledig satte man sitt kort där i  och satte sig själv i sätet på robotarmen, två och två. Jag åkte med Hampus... Sen rörde sig robot-armen så som vi programmerat den tidigare. Hampus hade inte varit nådig när han tryckte så vi åkte både upp och ner och snurrade runt åt alla håll... men men, man kunde i alla fall inte skylla på någon annan när man programmerar den själv. ;)
 Sen blev det en tur till egypten och sen ett stop hos vikingarna. Där åkte vi en atraktion som var en stor rund flotte i vatten. Mamma hade, efter gårdagens skjutande i piratland, bestämt sig för att inte bli blöt mer men alla som kom ut såg torra ut så hon hängde på. Vi satt alla sex i samma flotte... när vi kom ut var vi alla torra, utom mamma som var genomblöt från topp till tå... Haha!

Sen blev det mat i Duploland följt av en 4D-show om landet Chima. Sen tog vi en tur till den sjunkna staden Atlantis och tittade på fiskar och hajar och massa annat skoj. Sen blev det Miniland igen... Vi hade mycket kvar att se tydligen. Hampus var åter igen helt förstummad över allt man kunde bygga i Lego. De hade även ett gästspel av StarWars, tio scener uppbyggda i Lego med mycket detaljer. Fascinerande!

Sen blev det glass innan vi gick upp till Polarland igen för att åka berg-och-dalbanan en gång till... Sen körde jag, mamma och syster i förväg för att fixa middan medan pågarna hälsade på vikingarna en gång till.

Väl hemma var vi helt slut efter två långa dagar på Legoland. Egentligen hade vi lätt kunnat spendera en dag till där för det fanns så mycket att se och det gick åt så mycket tid till att stå i kö, både i atraktionerna och när man skulle handla mat.

Maten slank ner fort och vi somnade gott den kvällen.

Inga kommentarer: