måndag, juli 01, 2013

Semester dag 4 - Diggiloo

Igår var det dags för Diggiloo på Citadellet.

Malin och jag skulle laga maten vi skulle ha med oss. Det blev kycklingsallad. Under tiden vi förberedde maten såg vädret inte alls ut att bli bra så vi tog fram regnställen och dom tjocka tröjorna. Strax innan fyra stod vi i kö på Citadellet och fick sällskap av Anki som kom med vinet.

Väl inne tog vi plats och mutade in en hörna till oss. Våra stolar låg på efterkälken och kom inte in förrän senare med min mamma & pappa. Det var inte lätt att hålla platserna i väntan på dom men vi lyckades nätt och jämnt. =)

Vi radade upp våra stolar och satte oss och insåg att solen börjat titta fram och vi blev varma i våra tjocka tröjor. Sen blev det picnic med vår sallad. Mumsigt smakade det i gröngräset. Sen blev det bingo. Jag och mamma fick Bingo och jag fick gå upp på scen och tävla. Vann inte men fick ett tröstpris. Inget jag ville ha dock så Malin fick välja bland tröstpriserna och valde en pulsklocka. Varsågod! ;)

Sen började showen. Vi njöt till fulla där vi satt med vinet i handen. Så bra dom är och vilket ös det blev.

I halvtid fick vi kaffe och kaka som mamma & pappa fått i uppgift att ta med sig. Sen blev det mer vin och mer musik på det. Skrattade så vi grät när komikern Per Andersson satte igång och diggade med som bara den när det var rock-tema. Vi klappade och sjöng och hade det allmänt väldigt trevligt.

Efter showen skulle flera tusen personer ta sig ut. Det kom folk från två håll som skulle ut på en smal bro. I slutet av bron var dessutom bara en av två grindar öppen vilket satte ännu mer stopp... här hade någon inte riktigt tänkt va? Så det tog en stund men vi kom ut till sist. Vi följde föräldrarna till bilen och gick sen ner och tog ännu ett glas vin på Speakers... har blivit mycket av den sorten de senaste dagarna. ;) Får bli avgiftning denna veckan... =)

Blev en mycket bra dag men en fantastisk show och strålande solsken hela kvällen trotts regn under dagen. Kunde inte haft det bättre!

Idag kom äntligen Hampus hem igen... Lycka! Det blir slappa och lite arbete under veckan innan vi rymmer till Legoland på lördag.

Inga kommentarer: