tisdag, juli 02, 2013

Semester dag 6 - Oväntade änvetyr

Idag stod det en sak på schemat, åka till M-holm och hämta två cyklar och så hem igen med dom.

Det började ju bra... vi tog tåget till Billeberga, där blev det en joggingtur eftersom bussen var sen. Sen tåget till T-torp och sen buss till M-holm... framme ca kvart över ett.

Hampus gick ut och lekte med en kompis och jag satte mig i solen med en bok. När Hampus kom in igen så åt vi lunch och kollade busstider hem. Men nä, hem gick det ingen buss. Tillsist bestämde vi oss för bussen till Eslöv. På med cyklarna till en sur busschaufför och av i Eslöv. Sen fick jag bära ner båda cyklarna för trapporna på stationen och bära upp dem på perrongen för hissen var för liten för en cykel. *suck*

Sen tog vi tåget till Lund. Det var så klart fullsatt och i vagnen för barnvagnar och cyklar var där redan två cyklar och 4 barnvagnar. Men vi tog oss på... för alla barnvagnar hjälpte gärna till att få in oss medan alla som satt ner på stolarna avsedda för cyklar inte rörde sig ur fläcken. Vi fick stå mitt i gången.... tågvärden som kom sen suckade tungt när hon såg kaoset och orkade inte säga till folk att ställa sig upp utan lät oss stå där mitt i gången.

Väl i Lund tog jag en lättnande suck över att vara tillbaka i den moderna civilisationen igen. Cyklarna gick in i hissen, båda två, och vi tog oss enkelt genom stan på cykel mot Stadium. Målet var regnställ till Hampus, kom ut med skor till Hampus och inget regnställ... ;)

Sen blev det en tur till Tiger och nya tuchpennor och hörlurar till Hampus...

Sen satte vi oss i Lundagård en stund och njöt i solen... eller ja, jag njöt och Hampus klättrade och smög runt och lekte agent.

Sen satte vi oss på uteserveringen på Inferno och tog vars en dricka. Öl till mig så klart och läsk till Hampus. Sen kom lillebror och gjorde oss sällskap och då blev det lite mat på det.

Sen cykla vi nöjt ner till stationen igen för att ta tåget hem. Sneglade på klockan och insåg att vi tajmat det bra, tåget skulle gå om bara 10 minuter. Men nä, sån tur ska man väl inte ha, det var 20 minuter sent. Jaja, Hampus fick en glass i väntan och tåget kom så småningom. Denna gången var det gott om plats för oss och vi kom hem lugnt och sansat.

Sen cyklade vi hemåt från stationen i Landskrona... fint väder så det var en skön tur.

Nu ska det läsas bok här innan Hampus ska sova. Tror inte han kommer ha några problem att somna idag... ;)

Ja så kan det gå ibland... man hamnar på avvägar som visar sig vara helt rätt väg och så blir det en bra dag ändå lixom. =)

Inga kommentarer: