måndag, december 08, 2014

Onödigt besök.

Idag hade vi tid hos en dietist i Helsingborg med Hampus. Anledningen var att BUP säger att han måste gå upp i vikt om han ska få behålla sin medicin. De föreslog näringsdrycker från Apoteket vilket vi testat och Hampus har hittat en som han tycker om. Dock kostar dom en halv förmögenhet men man kan få dom på recept men det kan bara skrivas ut av en dietist.
Jag hade tagit VAB hela dagen för vi hade fått en tid mitt på dagen och Hampus fick vara ledig från skolan för att hinna med. Väl där så tittade hon på hans växt- och viktkurva och undrade varför han måste dricka näringsdrycker. För BUP sa så? Hon förstod ingenting. Han ligger lagom i längd och strax under normalt i vikt men inte mycket. Fortfarande inom normalt för en pojke i den åldern som växer först och lägger på sig sen. Hon kunde inte skriva ut något recept för han måste väga mycket mindre än så om man ska göra det. Hon förstod inte varför BUP hotade med att dra in hans mediciner för det hade dom ingen anledning att hota med. Han var långt ifrån riskzonen för undervikt, hon hade sätt mycket mycket värre fall än så på pojkar i hans ålder. Hon lovade att skriva allt detta i sitt remissvar till BUP och sa att vi bara skulle fortsätta kämpa på med maten men att vi inte skulle stressa upp oss eller oroa oss, han var helt normal.

Så besöket där var alltså helt bortkastad tid. Men men... vi gjorde det bästa av dagen och tog en mysig fika på stan följt av en shoppingrunda. Nya skridskor, vars ett nytt Wii-spel och sista julklapparna inhandlades innan vi skulle ta tåget hem. Men tji fick vi... tågen strulade så klart så det fick bli buss hem. Bussen är det tråkigaste Hampus vet, han föredrar tåget men men... har man inget val. =)

Så det blev lite mer mys på bussen innan han lämnades av till pappa så de kunde gå på ridningen. Själv fick jag släpa hem shoppingpåsarna och laga lite middag.

Allt som allt blev det ju en väldigt mysig dag tillsamman även om den var helt onödig egentligen. Men kvalitetstid är ju aldrig onödigt så vi klagar inte. =)

Inga kommentarer: