söndag, augusti 08, 2010

Tykarpsgrottan!

I tisdags tog jag och Hampus bussen ut till M-holm. I Teckomatorp hoppade syster-yster aka. Moster Anna på bussen och tillsammans tog vi oss hem till mamma & pappa för att kidnappa pappas bil.

Jag hade laddat mp3-spelaren med massor av musik vi kunde skråla till och Hampus tittade skummt på oss när vi sjöng högt och dansade till musiken i bilen men han gav snart upp och sjöng med. =)

Väl framme vid vårt mål Tykarpsgrottan så kom jag på att jag glömt ta med kontanter. Så klart tog dom inte kort men Anna hade som tur var kontanter på sig så det löste sig. Vi satte oss i gräset och letade 4-klöver en stund i väntan på nästa guidning. När det sen var dags fick vi klä på oss en tröja eller en jacka innan vi gick ner då det endast var 8 grader i grottan.

Vi gick en guidad tur på ca 45 minuter med vars ett stearinljus i handen och fick höra bla att det inte var en grotta utan en gruva, att fladdermössen bodde där på vintern och om hur de spelat in vissa scener till Ronja Rövadotter där.

Väl uppe igen så körde vi in till Hässleholm för att fika men vi hittade ingen parkering och efter att ha kört runt lite utan att egentligen veta var vi var så hittade vi vägen tillbaka till Höör. I Höör hittar vi däremot så vi fikade där istället.

Sen tog vi småvägarna hem och hade stereon på hösta volym och sjöng högt alla tre. Till Hampus förtjusning så avslutade vi bilturen med att lyssna på Manboy på ännu högre volym och skrålade med så högt vi kunde.

Väl hemma i M-holm igen vankades det grilning med Tobias. Hampus som alltid är glad att se Tobias lekte med honom hela kvällen och efter maten spelade vi lite kubb. Hampus visade sig vara en riktig hejare på det och som tur var var han i mitt lag. =)

Bilder finns på Bilddagboken.

Inga kommentarer: