måndag, november 18, 2013

Löss!

Jag kan tycka vi förtjänar lite medvind nu. Men nä... så kom det en lus. En ynka liten lus men det räcker för att starta en kedjereaktion.

Hampus gick upp till skolsköterskan i morse för det kliade i nacken. Hon luskammade honom och hittade en lus. Och om du tycker det börjar klia i hårbotten nu så kan du ju tänka dig hur mycket det kliar på mig...
Och skolsköterskan ringde mig med en gång och sa att hon hittat den där ynka lilla lusen. Hon hade inte hittar fler men hon hade hittar massa gnetter, ägg, så det var bara att komma å hämta honom och ta hem och avlusa honom.

Sagt och gjort, till skolan, sen apoteket. 189 kr för en liten liten flaska shampoo... rena rånet. Sen hem och sätta i det i Hampus hår, sen mitt eget. Sen fick alla sängkläder läggas i tvätten, alla kuddar åkte in i frysen och alla täcken hängdes ut på balkongen. Läste att de små jävlarna inte överlever om de trillar av huvudet på tex sängkläderna, tar inte många minuter innan de dör men jag kommer inte kunna sova om jag inte går igenom allt. Löss kan inte hoppa eller flyga, de kan bara trilla av den enas hår och landa på den andres. Samma gäller gnetterna. De klibbar sig fast på hårstråna och trillar de av så dör de. Behandlingen vi tog idag tar död på löss och stoppar gnetterna från att kläckas. De sitter dock kvar tills håret växt ut med dem på och man klipper av dem eller man kammar av dem.

Så ikväll har jag luskammat Hampus och han har luskammat mig och inte en lus i sikte... YAY! Vi vann! =)

Dock kan jag inte färga håret nu. Har köpt färg men jag får inte tvätta håret på 24 timmar minst enligt bruksanvisningen på schampot. Helst inte närmsta dagarna. Sen ska vi schamponera en gång till om 10 dagar för säkerhets skull.

Och hampus mössa, som iof inte var av finaste kvalisort längre, åkte i soporna och vi gick och köpte en ny. Inte för att det spelar någon roll egentligen men för att jag ska få sinnesro. Haha!


Inga kommentarer: