söndag, november 28, 2010







Idag blev det shopping. Sanna och Yvonne hämtade upp mig kl 10:00 (så ingen sov morgon idag heller) och sen körde vi mot Hyllinge. Vi anlände ca 10:30 för att upptäcka att de inte öppnade förrens 11:00 på Familia. Dock försvann en halvtimme snabbt inne på CityGross där vi handlade julklappar till lilleman.
Kl 11:00 gick vi mot vårt huvudmål som var Deichman Skor. Både jag och Sanna lyckades hitta vinterkängor. 1½ års letande efter vinterskor hade fått sitt slut. Efter det blev det skopunkten där jag plockade upp skor som Malin beställt samt inneskor till mig att ha på jobb och stövlar till Hampus.
Sen blev det lunch och sen en runda om HM där jag fastnade i ett par skor. Skulle pröva ett par skor och då gick dragkedjan isönder på dem så de gick inte att knäppa upp. Fick inte av dem hur mycket Sanna än slet och drog. Efter många om och men lyckades vi med mycket våld att få ner halva dragkedjan så vi kunde slita av dem.
Sen blev det en runda till på skopunkten där jag hittade ett par skor till. De kostade bara 99 kr och jag behövde ett par skor man kan ha på sig om man ska ut och dansa eller bara ta en fika och man inte vill ha varma vinterstövlar.
Sen bar det av till Väla där Sanna hade lite ärenden. Vi tittade på julpynt på Hemtex, Indiska och Bolagret och på Bolagret hittade jag chock-rosa blommlådor som var rabatterade.
Sen blev det Rusta för mer julpynt där jag hittade en julstjärna på fot till fönstret och ett puzzel som jag och Sanna ska lägga på Nyår...
Sen körde vi hem men på vägen bestämmdes det att vi skulle in om Plantagen också och titta på mer julpynt. Sen blev det ett stopp på Coop med för mer julpynt.
Jag är nöjd med dagen dock. Trött på julpynt men lycklig över att äntligen ha hittat skor.



söndag, november 21, 2010

Väska!

Blev en väska rikare igår... denna sötnosen är lite större än min gamla och lite turkosare än på bilden och kan hittas på http://leilei.nu

Helg!

Helgen kom och gick i en väldig fart.

Igår åkte vi ut till m-holm och mamma kom och hämta oss och på vägen åkte vi in om Coop och handlade. Till Hampus lycka hade de balonger, ansiktsmålning och fisdam till alla barn men fy så mycket folk där var.

Väl i m-holm blev det lunch och sen bar det av till Christin och pågarna för att äta våfflor. När vi fått i ungarna våfflor så gick de å lekte och jag å Christin kunde dricka kaffe å snacka skit.

Sen bar det av hem till mamma & pappa igen för middag. Det blev, på Hampus beställning, panerad plattfisk med potatismos. Det gick ner utan problem och sen åkte han ner i badet medans jag å pappa städade köket.

Sen blev det mys framför TV:en med lite spel å chips och Hampus somnade gott på vägen hem.

Idag kom Miia och hämtade lilleman redan kl halv tio för de skulle åka till busfabriken. Själv gick jag och åt frukost på EH med Sanna och Yvonne och sen blev det städning och matlagning här hemma.

Nu sitter jag å väntar på Hampus som är och leker hemma hos Miia och Mattias. Lasangen är lagad och ska bara in ugnen snart och köket är städat och har hunnit plocka lite annat. Sen ska badrummet städas av lite också men det får vänta. Hampus tycker om att hjälpa till att städa där så gör jag det utan honom så blir han väl sur.

Imorgon är det dags för jobb igen men nu är det inte många veckor kvar till jul. Dags att börja tänka på julklapparna kanske. På fredag bär det av till Örenäs Slott med jobb där vi ska stanna till lördag. Mys! Men det är en del att göra på jobb innan det så det är bara att ta ett djupt andetag och sätta igång... men först fortsätter vi söndagsvilandet... =)

söndag, november 14, 2010

En kväll på motorvägen!

Idag söndag hade jag inga planer alls och ringde därför syrran i går kväll och bestämmde att jag skulle komma och hälsa på henne i Lund i dag till lunch.

Sagt och gjort så tog jag tåget 11:22 till Lund och konstaterade att det var 25 minuter till nästa buss gick ut till syrran på Ö Torn. Så det blev en runda in om EspressoHouse för en kaffe innan jag satte mig på bussen.

Sen satt jag och syrran och snacka skit och felsökte hennes dator som bestämmt sig för att dö just idag. Fick dock inte liv i den men kunde konstatera vad som inte var fel på den i alla fall och sa till syrran vad hon skulle säga till supporten när hon ringde på måndag.

När syrran skulle gå å handla så åkte jag bussen ner till stan igen och konstaterade att det var 15 minuter till nästa tåg vilket ju var lagom. Då mötte jag Pierre som hade lämnat sin dotter vid tåget för hemresa till Linköping... jag såg ju min chans att få lift hem till dörren och det tyckte Pierre gick bra.

Och ut på motorvägen kom vi och förbi Bjärred och nästan till Lödde då bilen bara dog. Vi körde in till kanten och stannade och i regnet började vi felsöka bilen och hittade inget fel på den men den vägrade att starta. Vi ringde hans fru Mia som fick komma och bogsera hem oss och tur i oturen så hade de mormor på besök som kunde passa lilla Isak. Men det tog ju lite tid innan Mia hade gjort klart hemma och kommit iväg och dessutom kört till Lund för att vända så hon kom på rätt sida av motorvägen.

Efter 1 timme på motorvägen kunde vi dock börja färden hem. Det tog ju sin lilla tid det med eftersom vi fick köra av motorvägen och köra i 30 km/h eftersom vi bogserade. Halvvägs hem dog dessutom batteriet i Pierres bil så han hade inga lampor och ingen AC så rutorna immade igen och han fick köra med fönstret öppet den stackarn. Jag var ju smart nog att byta bil och åkte i värmen med Mia.

Efter att vi lämnat av bilen utanför verkstaden så fick jag i alla fall skjuts hem... så hem kom jag... två timmar senare än beräknat men har man inget bättre för sig en söndag så... och Pierre slapp ju sitta där på motorvägen helt själv.

Efter att jag fått i mig lite efterlängtad mat så blev det kaffe hemma hos Cilia och nu är jag hemma och slappar i soffan...

tisdag, november 09, 2010

Glass!

Köpte en B&J igår... blev dock besviken när jag insåg att nötterna i den inte gick att äta, de var nog en dag för gamla. Dock gick ju glassen att äta.

Jag skrev ett mail till dem och de skickar nu en check på en ny bytta glass till mig.

Så jag kan äta upp min glass OCH få en ny!

Så plus i kanten till B&J's kundtjänst. =)

söndag, november 07, 2010

BIO!

I fredags bar det av till M-holm efter jobb där Hampus väntade då mormor hämtat han på dagis. Senare kom Moster Anna och Tobias med sin snart-sambo Josefine och hennes vovve Yochi. Vi åt middag och spelade sen spel med Hampus och han lekte så mycket med hunden att stackars Yochi sov gott efter en stund, en väldigt lång stund. Vad som var mest förvånande var att Hampus inte somnade...

Trotts en sen kväll så vaknade Hampus med tuppen i lördags... suck! Efter att vi tagit oss igenom en väldigt sömnig förmiddag så åt vi lunch och sen kom min mamma och hämtade oss. Vi åkte till Lund där det skulle gås på Bio. Efter mycket velande hade Hampus valt ut Sammy's Äventyr i 3D. Den var väl som barnfilmer är mest... söt! Dock många häftiga effekter i 3D när dom simmade i havet. Men trotts att filmen bara var 1½ timme lång så var det många barn i salongen som undrade när filmen var slut efter bara en timme. Så också Hampus... han fick hålla sig sysselsatt med sitt godis dock.

Efter Bion blev det McDonalds och Hampus var inte på sitt bästa humör. Det klagades över att leksaken var en bok, och att boken inte var bra, och att det var jobbigt att äta, och att han inte fick mer godis... kan konstatera att Hampus inte ska äta godis helt enkelt, han blir så grinig när hans blodsocker går upp och ner. Dock somnade han tidigt för att vara lördag. Redan kl åtta hade han deckat i sängen så jag fick en lugn och skön kväll... som dock övergick i att konstatera att det inte finns nått att titta på på TV en lördagkväll och att jag fick huvudvärk.

Söndagen började vi med att handla och efter lunch gick vi ut. Hampus på cykel och jag till fots... turen gick till Wrangelska-parken där vi lekte en bra stund innan vi gick vidare till teater-parken där vi lekte en stund till. Sen gick vi hem och fikade och städade sedan badrummet... Hampus kunde konstatera att det nog var rent när vi var klara för det luktade badhus... och det var mycket intressant att se hur det såg ut under badkaret när mamma skrubbade där med klorinet. Hampus diskade gallret till avloppet och konstaterade att han inte skulle ha långt hår för det var äckligt. Haha!

Sen slappade vi... framför varsin dator. =) Vi pausade en liten stund och städade Hampus rum sen slappa vi lite till. Sen satte vi in maten i ugnen och slappade lite till. Sen åt vi och sen blev det mys i soffan. Mys i soffan övergick i mys i sängen med en bok och nu nannar han sött.

Imorgon är det åter måndag... suck! Lovet är slut så det blir att göra igen på jobb... ingen Hampus när jag kommer hem...

Men julen närmar sig... med stormsteg dock men det är så mysigt med jul. Har knappt börjat med julklapparna. Mammas är ju enkel och Annas och Tobias är så gott som klara. Hampus har jag ingen aning om vad han ska få än och dessutom ska det fixas en julkalender med paket i har han bestämmt. Men efter allt stök och all stress kommer julafton och då är det värt det för det är den bästa dagen på året =)