tisdag, augusti 31, 2010

Ett år kvar till 30!

Idag blev jag då 29 år... vilket betyder ett år kvar till 30. Jag vet inte varför man bryr sig men känns som om man måste blir vuxen vid 30. Haha!

Imorse när jag kom till jobb stod det en Red Bull med texten "Man ska vara pigg och glad på sin födelsedag" och sidan om en ägg-klocka i form av en cupcake på mitt skrivbord. Efter lite luskande visade det sig att Red Bull:en var från Markus och ägg-klockan från Elma. Sötnosar! Sen kom Johan upp med en Red Bull till och BeO bjöd mig på lunch. Känner mig lite bortskämmd. =)

Det har varit stressigt på jobb idag... som vanligt... har varit så några veckor nu så man undrar ju när det ska lugna ner sig eller ska det vara så här? Planen var att gå hem å laga nått gott och kanske ta ett fotbad, lägga på en ansiktsmask och läsa min bok men stressen gjorde att jag inte alls hade lust att åka hem. Så jag lyckades övertala Birgit att ta en spontan runda på stan i Lund. Blev inget shoppande dock för vi hitta inget kul men fick middag på Grafitti och sen tog vi en kaffe på Espresso House innan vi tog tåget hem. Mysigt med spontanitet ibland.

Nu sitter jag hemma framför datorn som vanligt. Trött så det blir nog sängen snart.

söndag, augusti 29, 2010

Snart 29 år!

Igår blev det kalas för tydligen fyller jag 29 år på tisdag. Och när man ska ha kalas så är det mycket att göra. Så jag hade planerat allt in i minsta detalj.

Sanna skulle komma och roa Hampus och hjälpa mig å handla på fredagen efter jobb. Sen skulle vi äta middag och sen skulle jag städa. På lördagen sen så hade jag ju tid att baka innan gästerna kom kl 14 tänkte jag så slapp man stressa.

Men medans jag lagade middag på fredagen så tänkte jag diska lite och ett glas råkade spricka när jag hade handen i det. Jag skar upp ett ganska djupt sår på vänster tumme och jag fick hjälp av Sanna och lägga om det. Hon tyckte dock jag behövde åka in och sy det men jag tyckte att jag hade alldeles för mycket att göra för att åka till Lund. Efter lite tjat från Sanna så ringde jag mamma och frågade om råd och fick svaret att åka till akuten. *suck*

Arg som ett bi så bestämmde jag att vi i alla fall kunde äta middag först. Tänkte sen ta tåget själv in till Lund men kom på att vi kunde ringa Miia. Hon hade dock fått i sig lite dricka redan men vi fick låna bilen. Sanna körde och Hampus fick följa med. Jag tyckte dock de kunde dumpa mig i Lund och köra hem men de stannade. *sötnosar*

Tog faktist inte så lång tid. Var i Lund till åtta och kom in strax innan nio på ortopedakuten. Hade inte jätte ont förrens läkaren skulle rengöra såret. Då var man inte lika tuff längre. Men jag bet ihop och hade tom tid att lägga upp en bild på min stackars tumme på Facebook. (skadad, jag vet)
Värst var endå när han skulle bedöva. Då hade jag lust att skrika diverse svordommar men eftersom Hampus var i rummet fick jag nöja mig med att tänka dom.
Sen sydde dom 3 stygn i min stackars tumme som jag nu ska ha i 2 veckor.

Kl tio var vi hemma igen. Insåg att jag hade mycket att göra dagen efter eftersom inget blev gjort under kvällen. Mamma var dock så snäll så hon kom in och hjälpte till på lördagförmiddag och när hon åkt kom Sanna och Miia och hjälpte mig med baket och lasangen som skulle förberedas. Jag skattar mig lycklig att jag är bortskämmd med så snäll familj och så snälla vänner.

Mellan 14 och 15 började sedan gästerna droppa in. Christin kom med Adrian och Elliot och av henne fick jag en påse med diverse produkter för en mysig spa-kväll för mig själv här hemma.
Cilia kom med fina blommor till bordet och Yvonne kom med två stora påsar från henne, Sanna och Miia. De inehöll ett par snygga jeans från H&M som passade perfekt och en kofta som var super söt. Sen kom mamma, pappa & mormor och av dem fick jag presentkort på Kappahl. Mycket behövligt! När vi sen satt oss för att dricka kaffe kom Anna och av henne fick jag en Betty Boop-tröja och presentkort på H&M. Så nu ska det shoppas! =)

Vi hade en trevlig eftermiddag med kaffe och tårta och en lika trevlig kväll med lasange och vin. Dock var man väldigt slut när allt var över och tummen gjorde konstant ont vilket gjorde en ännu tröttare.

Nu är Hampus på medeltidsmarknad med Yvonne och jag slappar med datorn och tittar surt på det som är kvar att städa i köket. Nä om man skull...

söndag, augusti 22, 2010

Önskelista!

Eftersom det efterfrågades en önskelista så får det väl bli en sån då.

* Jeans... eller kläder över huvud taget. Problemet är att jag inte vet vilken storlek jag har så presentkort på kappahl eller HM fungerar ju då.

* Behöver klippa mig och färga håret. Så sponsring till det eller presentkort åter igen på Thouch där jag klipper mig.

Sen är det ju en massa andra saker jag önskar mig men dom är ju inte rimliga så dom behöver ju inte vara med i listan. =)
Kommer tyvärr inte på mer just nu men om jag mot förmodan kommer på mer så kan jag ju uppdatera listan.

lördag, augusti 21, 2010

Stessigt!

De senaste två veckorna har vairt stressiga på jobb så jag har inte orkat uppdatera bloggen. Inte för att det hänt något att skriva om dock.

Jo Malin flyttade förra veckan så det blev en del kvällar där och hjälpa till att ställa iordning och spika upp tavlor och sånt. Sen blev det Uno med Malin, Mia & Pierre två kvällar vilket var trevligt.

Igår blev det kräftskiva med Sanna, Miia, Yvonne, Maria, Ronnie, Hampus, Ted, Lina, Maja och Ludvig. Tror jag fick med alla... =)
Sen skulle Miia och Lina ut och ta en cider på stan så jag hände på en kort runda på Inferno innan jag gav upp och gick hem och la mig. Är sjukt trött efter jobb denna veckan så det blir till att ta det lugnt och ladda upp inför nästa vecka då skolorna börjar för fullt.

Nu har Hampus dessutom varit hos sin pappa i två veckor så det börjar göra ont av saknad efter honom men på måndag kommer han äntligen hem igen. Träffade dock honom igår som sagt. Var först på hans avslutning på simskolan och han hade varit duktig och tagit fyra märken. Så nu kan han simma på mage och på rygg ca 10 meter. Han kan simma längre om han vara vill men det är ju lättare att ta tag i kanten lite då och då. Bårde ha kastat ut han i mitten av bassängen så hade han inte haft nått val... =)
Men vi får väl öva och öva så går det väl till slut.

Nä nu ska jag slappa och vila och se på Oändliga Historien som går på TV. År och dar sen man såg den sist.

söndag, augusti 08, 2010

Bilddagboken

Alla bilder från semestern med mera finner du på min bilddagbok dymphla.bilddagboken.se

Regn!

Idag har det bara regnat heeeela dan. Så vad gör man då? Jo man tar på sig regnkläderna och går ut helt enkelt. Ja Hampus tyckte det räckte med mammas gummistövlar och ett paraply men jag fick övertalat honom att ta sina egna stövlar och sitt regnställ på sig.

Efter en runda runt stan i jakt på en ännu bättre vattenpöl än den sista så blev det kaffe hos Yvonne. Efter en stund damp även Sanna ner och en stund senare även Miia.

När vi hade sjunkit alldeles för långt ner i soffan så tog vi oss upp för att gå ner och handla.

Nu är Hampus hemma hos Miia och han ska sova där i natt. Imorgon ska Hampus till Liseberg med Miia, Sanna och Yvonne och jag får dra mig till jobb efter den oh så sköna semestern.

Jag minns fortfarande tågtiderna så jag hade behövt mer semester...

Köpenhamn!


I fredags ringde mamma och frågade om vi skulle med till Zoo i Köpenhamn på lördag. Jo det kunde vi ju så igår åkte vi över bron jag, Hampus, mamma & pappa.


Vi såg massor av djur så klart och dom bästa enligt både mig och Hampus var flodhästarna, noshörningarna och elefanterna.


Nog för att jag vet hur stor en flodhäst är egentligen men endån blev jag förvånad över hur stora de var. Dessutom såg vi en Okapi som var lika skumm i verkligheten som på bild. Den har huvud som en giraff, går som en giraff, har långa ben som en giraff men benen är randiga som en zebras och kroppen är rätt liten i jämnförelse med kroppen och ser ut som en älgkropp. Ni får googla det!


Efter ganska många timmar där så körde vi hem. Men hem kom vi inte så fort som vi hoppats. Bron var avstängd pga en bilolycka så vi hamnade i en bilkö utanför Kasterup i ca 35 minuter. Hampus tyckte dock det var lite spännande då han ju fick gå ur bilen mitt på motorvägen. Så han gick där och pratade lite med folk runt omkring och tittade på dom två häftiga veteranbilarna som stod precis bakom oss.

Tykarpsgrottan!

I tisdags tog jag och Hampus bussen ut till M-holm. I Teckomatorp hoppade syster-yster aka. Moster Anna på bussen och tillsammans tog vi oss hem till mamma & pappa för att kidnappa pappas bil.

Jag hade laddat mp3-spelaren med massor av musik vi kunde skråla till och Hampus tittade skummt på oss när vi sjöng högt och dansade till musiken i bilen men han gav snart upp och sjöng med. =)

Väl framme vid vårt mål Tykarpsgrottan så kom jag på att jag glömt ta med kontanter. Så klart tog dom inte kort men Anna hade som tur var kontanter på sig så det löste sig. Vi satte oss i gräset och letade 4-klöver en stund i väntan på nästa guidning. När det sen var dags fick vi klä på oss en tröja eller en jacka innan vi gick ner då det endast var 8 grader i grottan.

Vi gick en guidad tur på ca 45 minuter med vars ett stearinljus i handen och fick höra bla att det inte var en grotta utan en gruva, att fladdermössen bodde där på vintern och om hur de spelat in vissa scener till Ronja Rövadotter där.

Väl uppe igen så körde vi in till Hässleholm för att fika men vi hittade ingen parkering och efter att ha kört runt lite utan att egentligen veta var vi var så hittade vi vägen tillbaka till Höör. I Höör hittar vi däremot så vi fikade där istället.

Sen tog vi småvägarna hem och hade stereon på hösta volym och sjöng högt alla tre. Till Hampus förtjusning så avslutade vi bilturen med att lyssna på Manboy på ännu högre volym och skrålade med så högt vi kunde.

Väl hemma i M-holm igen vankades det grilning med Tobias. Hampus som alltid är glad att se Tobias lekte med honom hela kvällen och efter maten spelade vi lite kubb. Hampus visade sig vara en riktig hejare på det och som tur var var han i mitt lag. =)

Bilder finns på Bilddagboken.